Celosvetová konferencia ICSP vo Vancouveri sa uskutočnila 5.-6. decembra 2020. Bola prvou konferenciou ICSP, ktorú bolo možné sledovať online a práve vďaka tomu sme sa na nej mohli zúčastniť. Sme za to veľmi vďační, nakoľko konferencia ponúkla mnoho zaujímavých prednášok a príspevkov. Konferencie sa zúčastnilo celkom 1089 účastníkov z 56 krajín.

Téma konferencie "Priesečník striedavej starostlivosti a domáceho násilia" bola takmer provokujúca. Odborníci vedia, že pri riešení rodičovských sporov sa stretávajú s násilím. Niekedy ide o domáce násilie medzi partnermi navzájom, inokedy ide o násilie voči dieťaťu, ku ktorému patrí aj manipulácia dieťaťa, poškodzovanie vzťahov dieťaťa s rodičom a blízkymi osobami. Známe a nie zriedkavé sú aj falošné obvinenia z domáceho násilia. Ako sa v týchto prípadoch postaviť k striedavej starostlivosti?

 

Banner konferencie 2020

Vancouver

 

K poslucháčom sa okrem iných prihovorili známe osobnosti Jürgen Rudolph, Edward Kruk, Jennifer Harman, Linda Gottlieb, William Bernet, Amy J. L. Baker, Linda Nielsen, William Fabricius a slovenskému publiku známy Vittorio Vezzetti.

O 5. medzinárodnej konferencii sa viac dozviete v nasledujúcich článkoch:

https://vancouver2020.org/ - web konferencie, na ktorom sú aj prijaté odporúčania (po anglicky)

https://vancouver2020.org/program/ - program konferencie (po anglicky)

https://twohomes.org/ - web Medzinárodnej rady pre striedavú starostlivosť (ICSP) - usporiadateľa konferencie (po anglicky)

 

Závery konferencie 2020 vo Vancouveri - po slovensky